nemzeti_dohánybolt
Megosztás
2015.4.28. |

 A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a 12 év alatti gyerekek felnőtt kíséretében bemehessenek a dohánytermékeket árusító trafikokba - ezt a párt szóvivője jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Tordai Bence azt mondta, ezzel meg lehet előzni, hogy a gyerekek a trafikok előtt baleset vagy gyerekrablás áldozataivá váljanak.
    A politikus pártja nevében bírálta a kiégett üzemanyag és a radioaktív hulladék kezelésének nemzeti politikájáról alkotott, kedden elfogadott alapdokumentumot. Szavai szerint az az alapvető kérdésekre sem válaszol, nem mondja meg, hogy hogy Magyarországon vagy külföldön helyezik-e el a nukleáris hulladékot, mennyibe kerül annak ártalmatlanítása és nem szól arról, hogy a lakosságot bevonják-e a döntéshozatalba.
    Az állami földvagyon kezeléséről szóló törvény módosítása lehetővé teszi, hogy a nemzeti parkok védett földjeit a "számos földosztási botrányba és korrupciós ügybe bonyolódott" Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) kezelje - tért át másik témára. A döntés egyszerre kockáztatja a természeti értékek megóvását, a vidéken élők egzisztenciáját és az egészséges környezethez való jogot - jelentette ki.
    A szóvivő emellett arra is kitért, hogy a parlament előtt van  a "sztrádatörvény 2". A jogszabály minden hatósági kontrollt feloldana az út és vasútépítések elől, annak érdekében, hogy megvalósuljon Orbán Viktor miniszterelnök "megalomán lázálma" a 600 milliárd forintos "kampányút-építés" - fogalmazott.

 

 

Budapest, 2015. április 28., kedd (MTI)