Megosztás

Támogatjuk a gazdák demonstrációját: nem lehet érv a földpályázatok átláthatósága ellen!

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért támogatja a Gazdatanácsok Szövetségének mai demonstrációját, és minden olyan kezdeményezést, ami az állami földek haszonbérletének pályázataival kapcsolatos visszaélésekkel szemben tesz lépéseket. Az utóbbi hetekben számos...
Megosztás

Szabó Rebeka a gazdák tilatkozásán

Szabó Rebeka független parlamenti képviselő, a Párbeszéd Magyarországért (PM) képviselői csoportjának helyettes vezetője a Kajászói Gazdatanács, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Fejér Szövetség és a Gazdatanácsok Szövetsége által rendezett szolidaritási és tiltakozó megmozduláson a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet budapesti székháza előtt 2013. április 30-án.
Megosztás

Növelné a nemzetbiztonsági szolgálatok felügyeletét a PM

– A Párbeszéd Magyarországért (PM) bizottsági egyetértéshez kötné a titkosszolgálatok vezetőjének kinevezését és minden esetben bírói felügyelet alá helyezné a titkos adatgyűjtést – többek között ez áll a szervezet hét politikusa által a nemzetbiztonsági törvényhez kedden benyújtott módosító javaslatban. Az elmúlt hetek botrányai, például a Portik-Laborc találkozók jegyzőkönyvének napvilágra kerülése is megmutatták: a jelenlegi szabályozás nem képes biztosítani, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok valójában a nemzet biztonságának ügyében lépjenek fel és hogy azokat ne politikai haszonszerzésre használják – mondta Jávor Benedek.
Megosztás

"Loptok, csaltok, hazudtok"

Karácsony Gergely és Szilágyi Péter, a Párbeszéd Magyarországért képviselői csoportjának tagjai érkeznek egy a Fidesz logójával ellátott, "LOPTOK CSALTOK HAZUDTOK" feliratú transzparenssel kezükben az Országgyűlés plenáris ülésére 2013. április 30-án. Ezzel a transzparenssel kívánjuk felhívni a figyelmet a földmutyikra, a trafikbotrányra és a mindezt megkoronázó információs törvényre, amellyel a Fidesz el akarja leplezni, hogy lop és csal. Polyák Attila képei az eseményről:
Megosztás

Terike, a komondor és a hiányzó családon belüli erőszak törvény

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő blogbejegyzése Olvasom a fideszes Balogh József „asszony” verős ügyét („asszony” – ő fogalmaz így ). Minél több cikket futok át, annál több háztáji eszközről derül ki, hogy életveszélyes, pl. a vetőgép, a létra, de még saját udvarunk sem nyújthat teljes biztonságot, hiszen ott is akkorákat taknyolhatunk, hogy péppé megy az orrunk. És akkor még nem beszéltem a vak komondorokról, róluk is végre lerántódott a lepel. Kiderült aljas tettük, miszerint éjnek idején szándékosan az autó mögül kilépve koponyalapi törést okoznak a gyanútlan arra járónak. Na, ide figyeljen, Balogh József! Nem érdekel sem a hülye lakodalma, sem az „átdolgozott” öt éjszakája, sem a három deci pálinkája és a fél liter bora, amelyeket mind aznap legurított. Nagyon remélem, hogy soha többet nem futunk össze a parlamentben. Inkább azt ajánlom, hogy nagyon gyorsan adja vissza mandátumát! Méltatlanná vált arra, hogy bárkit képviseljen a parlamentben, sőt méltatlanná vált arra, hogy civilizált emberek elismerjék bármilyen tettét is! (Varga István pedig, legyen oly szíves, ne tanácsolja neki, hogy adjon nekünk vagy bárki másnak bocsánatkérésképpen fehér rózsát , mert ez már elsőre sem vált be). Ennél több szót nem is szeretnék pazarolni Orbán Viktor eddig ismeretlen tanyaügyi megbízottjára. Felmerül viszont újra a kérdés, hogy hol késik az a bizonyos családon belüli erőszakról szóló btk. törvénymódosítás. Egy ideig úgy tűnt, hogy a kormány túl van a tagadás időszakán, miszerint a probléma nem létezik, és ami alatt fideszes és kdnp-s képviselők istenhazacsalád jeligére olyanokat hordtak össze, amitől normális ember nem kap szikrát. Erről anno egy korábbi blogbejegyzésemben már írtam, most nem ismételném meg az ott elhangzottakat. Akkor azt hittem, hogy talán Varga István és társai „tettek egy szívességet”, és felszínre hozták a problémát.
Megosztás

Elég a szolgaságból – TGM és Scheiring a munkavállalók jogfosztásáról

A Progresszív Gazdaságpolitika Alapítvány beszélgetése a munkavállalók számára kedvező politika esélyeiről a PGA "május 1 előtt" beszélgetéssorozat keretében: A kerekasztal résztvevői: - Tamás Gáspár Miklós - Dósa Mariann - Scheiring Gábor - Tanos Áron A beszélgetést...
Megosztás

Sunnyogási törvényt akar elfogadni a rezsim a trafikbotrány miatt

A trafikbotrány miatti össznépi felháborodást látva a Fidesz – parlamenti fölényével visszaélve – sunnyogási törvényt készül lenyomni Magyarország torkán. Az új jogszabály következtében a jövőben szinte lehetetlenné válik, hogy a választópolgárok ellenőrizhessék, mire költi adóforintjaikat a hatalom. Az Együtt–PM szövetség tiltakozik a sunnyogási törvény ellen és módosító indítványokat nyújt be a rezsim legújabb átverése ellen. Egy ország háborodott fel azon a politikai mutyin, ahogy az Orbán-Simicska-rezsim államosította a trafikokat, majd – javarészt – politikai kegyenceinek osztotta ki a trafikengedélyeket. A nyertes pályázók nagy részének semmilyen kereskedelmi tapasztalata nincsen, viszont sokan közülük Fideszes politikusok barátai és ismerősei. Közben ráadásul kiderült az is: az eredetileg meghirdetett profitráta háromszorosát kapják majd a nyertesek. Az ellenzéki pártok és a civil szervezetek egyaránt tiltakoztak – az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség még feljelentést is tett az ügyben.
Megosztás

Feljelentést tett a dohánykoncessziók elosztása miatt az Együtt 2014-PM

- Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a dohány kiskereskedelmi koncessziók odaítélése kimeríti a hivatallal való visszaélés fogalmát. A szervezet ezért hétfőn ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Karácsony Gergely azt mondta, több portál is megírta: a Fidesz választókerületi elnökei és a fideszes önkormányzati testületek is foglalkoztak az üggyel és "valójában ők döntöttek arról, hogy ki kaphat koncessziót". A független képviselő hangsúlyozta: a portálok fideszes forrásokra hivatkoznak. A PM politikusa szerint hivatallal való visszaélés történt, "mert a pályázatot politikai alapon befolyásolták, annak érdekében, hogy a Fidesz országos kampányhálózatát erősítsék".
Megosztás

Elég a szolgaságból!

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség megkezdte a munkavállalók problémáinak megoldásáról szóló javaslatcsomag kidolgozását - jelentette be Scheiring Gábor (PM) független országgyűlési képviselő Kónya Péterrel, a szervezet társelnökével...
Megosztás

Lázár János mondjon le!

- Lemondásra szólította fel Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt a Párbeszéd Magyarországért. Karácsony Gergely azt mondta: "a trafik-ügy" kapcsán a napnál is világosabb, hogy egy újabb korrupciós botrány robbant ki. A Fidesz annak idején azzal...