Megosztás

A Fidesz a legsötétebb kádári módszereket használja az ellenzék ellen

2013. március 29., péntek Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a Fidesz a "legsötétebb kádári módszereket használja az ellenzéki hangok elnémítására" - közölte Szabó Tímea, a PM társelnöke. Ma - szerintünk - jogellenesen állították elő a rendőrök a Hallgatói Hálózat (HaHa) két aktivistáját, akik március elején részt vettek a Lendvay utcai Fidesz-székház udvarának "elfoglalásában".
Megosztás

A kormány kiszolgálója lett az MNB?

2012.03.28., csütörtök Gőzerővel zajlik a Fideszes hatalomátvétel a Nemzeti Bankban – Matolcsy György elképesztő sebességgel takarítja ki a szakértelmet a jegybankból.
Megosztás

Iszapömlés: a kormány segítse a károsultak kártérítését!

A Párbeszéd Magyarországét (PM) követeli a kormánytól, hogy mindenben segítse a 2010-es kolontári vörösiszap-katasztrófa károsultjainak kártérítését - közölte Jávor Benedek, a PM társelnöke.
Megosztás

Beszántotta a Fidesz az Agrárkamarát

Ideiglenes elnökségből öt éves hatalom – befejeződött az Agrárkamara antidemokratikus megszállása Az önrendelkezést és a szakmai, a politikától független önkormányzatiságot megcsúfoló átalakítási folyamatra tesz pontot az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara országos küldöttgyűlésének mai alakuló ülése. A Párbeszéd Magyarországért felháborítónak tartja, hogy a kormány a rendkívül alacsony, 7,9 % részvételi aránnyal és majdnem 7 százaléknyi érvénytelen szavazattal mit sem törődve k ényszeríti rá a gazdatársadalomra a Magosz-os vezetők által dominált új elnökséget, amely személyi összetételét illetően csupán két megye esetében tér el a felülről kinevezett ideiglenes elnökség tagjaitól.
Megosztás

Átláthatóságot a határon túli szavazatoknál!

Karácsony: országonként nyilvánosságra kellene hozni a regisztrált választók számát Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség szerint el lehetne kerülni a választási csalás gyanúját, ha a határon túli magyar szavazók névjegyzéke titkos maradna, de a Nemzeti Választási Iroda országonkénti bontásban nyilvánosságra hozná a regisztrált szavazók számát.
Megosztás

Több megtakarítás, több munkahely, kevesebb rezsi - egy programban

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség azt ígéri: ha kormányra jut, épület-felújítási programot kezd, amellyel hét év alatt a lakások kétharmadában - akár 30 százalékkal is - csökkenthető lesz a fűtésszámla. Bajnai Gordon hangsúlyozta: a mostani rezsicsökkentés átverés. A kép forrása: www.delmagyar.hu
Megosztás

Alkotmánybíró-választás: bojkott!

A Párbeszéd Magyarországért (PM) képviselői a szavazólapot sem veszik fel az alkotmánybíróvá jelölt Juhász Imréről döntő hétfői szavazás során - jelentette be parlamenti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.
Megosztás

Dunakeszi az első lépés a korszakváltás felé

A Dunakeszin tartott időközi választáson az ellenzéki jelöltek közül egyértelműen Oláh Noémi, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért pártszövetség által támogatott független jelölt kapta a legtöbb szavazatot.
Megosztás

Választási csaláshoz vezethet a határon túli névjegyzékek titkossága

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség szerint a jövő évi parlamenti képviselő-választásokon visszaélésekre adhatnak lehetőséget a választójogi törvényjavaslathoz benyújtott kormánypárti módosítások. Az ellenzéki pártszövetség nevében erről Karácsony Gergely parlamenti képviselő, a Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési képviselői csoportjának vezetője és Szigetvári Viktor, az Együtt2014-PM társelnöke beszélt szombaton Budapesten.
Megosztás

A kormány elszámolta magát a tranzakciós illetékkel

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a kormány elszámolta magát a tranzakciós illetékkel, az nem hozza meg a várt bevételeket. Scheiring Gábor annak kapcsán közölte ezt az MTI-vel, hogy a nemzetgazdasági tárca csütörtöki tájékoztatása szerint a pénzügyi tranzakciós illetékből februárban 13,4 milliárd forint folyt be, alig 4,5 százaléka az éves előirányzatnak.