Megosztás
2015.7.22. |

A ZöldFront a fővárosban tanuló vidéki egyetemisták és főiskolai hallgatók lakhatásának megkönnyítéséért a kollégiumi férőhelyek nagyarányú bővítését követeli az Orbán-kormánytól. A ZöldFront elfogadhatatlannak tartja, hogy az utóbbi években drasztikusan megemelkedett albérletárak miatt kerüljön veszélybe tehetséges vidéki fiatalok továbbtanulása.

 

A ZöldFront rámutat: az elmúlt években óriási, 40−60 százalékos árrobbanás történt a budapesti lakáspiacon; a belső kerületekben egy másfél-két szobás lakásért 100 ezer forint feletti bérleti díjat kérnek. Ez nemcsak a szegényebb családok peremkerületekbe szorulásához vezet, hanem számos, vidékről felköltöző hallgató számára nehezíti meg az albérletbe költözést.

 

A ZöldFront szerint a kormánynak kötelessége jelentősen bővíteni a kollégiumi férőhelyek számát Budapesten és vidéken is, mivel az irreálisan felszökött albérletárakat megfizetni képtelen hallgatók így nem tudnak továbbtanulni és az egész jövőjük veszélybe kerülhet.

 

Az ingyenes első diplomáért következetesen kiálló Párbeszéd Magyarországért ifjúsági szervezete felszólítja az Orbán-kormányt, hogy ne üresen kongó stadionokra pocsékoljon százmilliárdokat, hanem tegyen végre érdemi lépéseket a megfizethető kollégiumi férőhelyek bővítéséért.

 

Ha továbbra sem lépnek, ne csodálkozzanak azon, hogy külföldre menekülnek az elárult és magukra hagyott fiatalok!

 

Budapest, 2015. július 22.

 

Horváth Zsófia és Barabás Richárd, a ZöldFront társelnökei