Megosztás
2015.11.4. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) ifjúsági szervezete, a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom kezdeményezésére az '56-os Nemzeti Gyász Emléknapján először tartottak közös megemlékezést a pártok ifjúsági szervezetei. A koszorúzáson Barabás Richárd a Zöld Front társelnöke mondott beszédet.

 

A pártok ifjúsági szervezetei az '56-os Nemzeti Gyász Emléknapján közös megemlékezést tartottak a Széna téri emlékműnél. Rendkívüli módon közösen helyezett el koszorút a PM ifjúsági szervezetének kezdeményezésére Vincze Géza, a Fidelitas alelnöke, Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokraták Szövetségének elnöke, Zentai András, az Y-Gen Egyesület elnöke és Sermer Ádám a Liberális Fiatalok Társaságának elnöke.

A ZöldFront társelnöke beszédében kiemelte, hogy november 4-e alázatra tanít minket. Barabás Richárd hangsúlyozta, amikor a nemzet együtt tudott gondolkodni, akkor volt sikeres. Az árulás és ármány mindig történelmi kudarcok sorozatát hozta. 

Az '56-os hősök azért küzdöttek, hogy egy szabadabb, jobb országban éljenek, a mai fiatal generáció dolga, hogy bebizonyítsa: a nemzet felemelése közös ügy, még akkor is, ha minden párt más oldalról közelíti meg a közös célt.

 

Budapest, 2015. 11. 04.

 

PM Sajtó