Megosztás
2014.10.28. |

Az adócsomag visszavonására szólította fel az Együtt-PM a kormányt.

    Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: a javaslatcsomagról nincs jogalapja tárgyalni a kormánynak, amíg nem tisztázódnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal körüli korrupciós ügyek.
    A politikus számításai szerint a törvénycsomag jelenlegi formában való elfogadása havi 10 ezer forintot vesz ki a családok zsebéből.
    Elfogadhatatlannak nevezte az internetadót, ami szavai szerint elsősorban a nagycsaládokat és a kis- és közepes vállalkozásokat - például grafikusokat, fotósokat - sújt; és bírálta a cafetéria adójának emelését is. Utóbbiról azt mondta: a munkaadók nem lesznek érdekeltek abban, hogy cafetériában adják a jövedelem egy részét, s ez tönkreteszi a magyar idegenforgalmat is.
    Szabó Tímea a tisztálkodási szerek adóztatásáról szólva elmondta, hogy a termékdíj bevezetését nem tartják ördögtől valónak, de nem akkor, amikor négy millióan élnek létminimum alatt.
    A PM társelnöke a javaslatcsomag visszavonását sürgette és egy igazságos - például többkulcsos adót tartalmazó - adórendszer kidolgozását kérte.


MTI nyomán

2014. október 28., kedd 12:49