Megosztás
2015.10.29. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Szőcs Géza által vezetett cégek hűtlen kezelést követhettek el a milánói világkiállítás magyar pavilonjának és a kapcsolódó programsorozat megvalósításakor. A PM ezért feljelentést tesz, továbbá rendkívüli ellenőrzést követel az Állami Számvevőszéktől.

 

Az Index által tegnap közölt információk alapján beigazolódott a PM gyanúja: Szőcs Géza irányításával a magyar pavilon körüli szerződések milliárdos pénzkifolyatást, Fidesz-közeli bizalmi emberek pénzelését takarják.

Az expo magyar honlapját harmincnégyszeresen túlárazták, és 130 milliónyi további közpénzzel sem tudtak elszámolni. A PM szerint ezért sunyítanak: nem véletlen, hogy a párt közérdekű adatigénylésére hónapok óta nem kap válaszokat a Carpathia Zrt.-től.

A PM szerint elfogadhatatlan, hogy a szervezők az expóhoz kapcsolódóan magyar cégek népszerűsítésére és konferenciaszervezésre kapott közpénzekből kormány-közeli bizalmasok családtagjait, Szőcs Géza pedig saját színdarabját futtatja.

A botrányos közpénzpazarlás pikantériája, hogy a varesei kolostorban épp a tudományos tevékenységéről bizonyítottan hamis adatokat közlő - álszakértő - Nógrádi György festőként kevéssé ismert feleségének képeit állították ki.

Igaz, így legalább érthető, hogy Nógrádi miért oly lelkes szócsöve a kormány idegenellenes gyűlöletkampányának és miért papol terrorveszélyről úton útfélen, amikor még a TEK is hivatalos tanulmányban cáfolja azt.

 

Budapest, 2015. október 29.

Barabás Richárd, PM-szakszóvivő