Megosztás
2014.11.3. |

Oroszország legjobbik barátja?

 

Az Együtt-PM Szövetség szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent Gyöngyösi Márton, a külügyi bizottság jobbikos alelnöke személye. A pártszövetség szerint Gyöngyösi orosz érdekeket képvisel, ezt bizonyítja a hétvégi donyecki útja is. Az Együtt-PM törvénymódosító javaslattal kezdeményezi ismét a bizottság tagjainak átvilágítását.

 

Két „választási megfigyelővel” képviseltette magát a Jobbik a kizárólag Oroszország által elismert donyecki és luhanszki szakadár népköztársaságok tegnapi választásán – írta a 444. Egyikük Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke, a másik pedig Szaniszló Adrienn, a Jobbik EP-listájának 30. helyezettje.

Mint emlékezetes, az Együtt-PM volt az egyetlen politikai erő, mely már az EP-választási kampányban felhívta a figyelmet arra, hogy a Jobbik az orosz érdekekért száll síkra. Ezt bizonyította Kovács Béla hírhedt orosz lobbista szerepeltetése listájuk harmadik helyén, és ezt bizonyítja a Putyinon kívül senki által el nem ismert donyecki szakadár állam választásának legitimálása is.

Az Együtt-PM Szövetség szerint a jobbikos politikusok nem a magyar, hanem az orosz nemzeti érdeket képviselik, ezzel pedig nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. A pártszövetség ezért ismét benyújtja korábbi törvényjavaslatát, mely a nemzetbiztonsági törvényt úgy módosítaná, hogy a külügyi bizottság minden tagjának kötelezően át kelljen esnie a legszigorúbb nemzetbiztonsági átvilágításon. Derüljön végre ki: a Jobbik, miközben retorikájában kardcsörgetve magyarkodik, idegen érdekeket képvisel!

 

Budapest, 2014. november 3.

Együtt-PM Szövetség