Megosztás
2014.11.25. |

Barabás Richárd: a Fidesz-kormány meghirdette a gimnáziumi férőhelyek szűkítését, a magyar fiatalok átterelését a szakképzésbe.

- A 2015-ös költségvetés tervezete alapján a középfokú oktatásra (az egyszeri tételeket nem számítva) kevesebb pénz jut;
- A szakközépiskolák kikerülnek az oktatási rendszerből, és átveszi őket a nagyvállalkozói lobbi befolyása alatt álló Nemzetgazdasági Minisztérium;
- A kéttannyelvű gimnáziumokat ellehetetlenítik;
Orbán Viktor nyíltan az elmúlt rendszert dicsőíti, amikor csak a kiválasztottaknak volt módjuk továbbtanulni, mindenki más szakmunkásnak ment.

 

Mindez már rövidtávon ellehetetleníti a gimnáziumok működését, zsákutcába tereli a szakközépiskolásokat, és intézménybezárásokhoz, újabb pedagógus-elbocsátásokhoz vezet, hosszútávon pedig növeli az ifjúsági munkanélküliséget, elveszi az egyetlen kitörési esélyt a szegénységben élőktől – hiszen az érettségizettek és diplomások elhelyezkedési esélye, minden tévhittel szemben, sokkal jobb, mint a szakmunkásoké. Nem véletlen, hogy a fejlett világban nem kivonnak, hanem befektetnek az oktatásba, nem csökkentik, hanem növelik az érettségizők, és így a diplomások számát.

 

Magyarország felemelkedésének esélye a tudásban van! 

 

Barabás Richárd az ATV Start c. műsorának a vendége volt.

http://www.atv.hu/videok/video-20141125-veszelyben-a-gimnaziumok