Megosztás
2016.7.18. |

A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat sérti az egészséges környezethez való jogot, ezért a párt azt követeli, hogy Budapesten dolgozzanak ki egy használható közterület-gazdálkodási koncepciót.

 

 

    A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy a versenysorozattal az azt létrehozó cég "olcsó helyszíneket keres mindenfelé a világon" a termékeinek reklámozására. V. Naszályi Márta hangsúlyozta, hogy Budapesten a közterület-használati díjnak csak a tíz százalékát kell befizetniük, amiért cserébe egy szép világörökségi helyszínt kapnak.

    A politikus kiemelte, már civil szervezetek és az ombudsman is felhívták a figyelmet, hogy a verseny a zajterheléssel és a légszennyezéssel súlyosan szennyezi és terheli a környezetet.

    Az elnökségi tag az igazi problémának azt tartotta, hogy a főváros nem rendelkezik közterület-gazdálkodási koncepcióval, ezért "ötletszerűen dől el", hogy milyen rendezvényeket lehet megtartani Budapesten. Egy valódi és használható közterület-gazdálkodási koncepció meghatározná a kiegészítő szolgáltatások körét, a befolyó pénzből pedig kompenzálni lehetne a helyben lakókat és fejleszteni a környezetet - szögezte le. Egy ilyen átgondolt koncepcióhoz viszont szükség volna a fővárosi önkormányzat akaratára és a megfelelő jogszabályi háttérre - mondta a politikus.

 

Budapest, 2016. július 18., hétfő (MTI)

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!