Megosztás
2016.9.8. |

A Párbeszéd Magyarországért azt követeli a fővárosi önkormányzattól, hogy azonnal nyújtson védelmet azoknak a gyermekeknek, akik a hírek szerint szexuális bántalmazásnak voltak kitéve egy gyermekotthonban.

 

    A párt elnökségi tagja csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy olyan súlyos esetek történtek egy fővárosi gyermekotthonban, amelyek rámutatnak, hogy "szabadon garázdálkodhatnak (...) bűnözők" a szociális ellátórendszerben.
    Erőss Gábor kijelentette, hogy a gyermekek védelme érdekében vagy a még az intézményben élő áldozatokat kell máshová vinni, vagy pedig fel kell függeszteni a gyanúba keveredett nevelőket. 
    Jelezte, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea írásbeli kérdésekkel fordul az ügyben Trócsányi László igazságügyi, Balog Zoltán emberierőforrás- és Pintér Sándor belügyminiszterhez, valamint Polt Péter legfőbb ügyészhez.
    A Bors szerdán számolt be arról, hogy jogvédők és hozzátartozók szerint egy - a cikkben meg nem nevezett - magyarországi nevelőotthonban a nevelők édességért, zsebpénzért, kimenőért cserébe szexet kértek a rájuk bízott kiskorú gyerekektől. Jogvédőknek 15 fiatal mert vallomást tenni, ezekben az is szerepel, hogy az egyik lány teherbe esett az intézmény egyik nevelőjétől és meg is szülte a babát - írta a Bors.
    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben, valamint tájékoztatást kért a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

 

Budapest, 2016. szeptember 8., csütörtök (MTI)

 

Elég volt a kizsákmányolásból, a kiszolgáltatottságból!