Megosztás
2014.9.23. |

Szabó Zsolt, a PM városi szervezetének vezetője ötpontos csomagot állított össze, ennek egyik eleme az antikorrupció.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő azzal kezdte a hétfői sajtótájékoztatón:

– Szabó Zsolt nem azért akar bekerülni a képviselőtestületbe, hogy felvegye a fizetését és lenyúlja a város pénzeit, hanem azért, hogy az itt élők érdekeit szolgálja, felfedje a mutyikat, korrupciós ügyeket. A PM országosan is fő célul tűzte ki, hogy átláthatóvá tegye a közpénzek elköltését. Nem lehet hagyni, hogy fideszesek, vagy a többi párt képviselői lenyúlják.

Szabó Zsolt elmondta, ellentétben a többi párttal, ők konkrétumot is mondanak, összeállítottak egy ötpontos csomagot Dunaújváros esetében, ebből az elsőt, az antikorrupciós részt ismertette:

– 2012-ben bírósághoz kellett fordulnom azért, hogy a város gazdálkodásáról szóló szakértői jelentés nyilvános legyen, ezt a pert megnyertük. Mi azt gondoljuk, hogy elég a közpénzek jobb, vagy éppen baloldali elherdálásának. Ezért a helyi független civilekkel egy átláthatósági biztost neveznénk ki, ő biztosítaná a város tisztességes gazdálkodását.

Ezt segítené az, hogy az összes újvárosi képviselőnek hozzáférhető legyen a vagyonnyilatkozata a városi honlapon. Emellett az önkormányzat és a városi cégek által, különböző külsős cégekkel kötött összes szerződést is nyilvánosságra hoznánk. S azt kérnénk, ők is tegyék meg ugyanezt, így a város adóforintjainak elköltése mindenki által nyomon követhető lenne.

 

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)