Megosztás
2013.5.10.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási mozgalom szerint a nemzetgazdasági miniszter pénteki bejelentése ismét azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány "embertelen és kegyetlen gazdaságpolitikája megszorító spirálba taszította" az országot. Erről Scheiring Gábor, a PM politikusa beszélt sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy a kormány összesen 92,9 milliárd forintot zárol a költségvetésben és ha szükséges, felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását is.

A PM-es képviselő szerint világosan kell látni, hogy nem a gazdasági kényszer, hanem az Orbán-kormány ideológiai választásai azok, amelyek ide juttatták a kormányt és az országot.
    

Hozzátette: a bejelentés azt jelenti, hogy jó eséllyel órházak, iskolák finanszírozására kevesebb jut majd, és ez a döntés a működőképességüket veszélyezteti.


    

Azt mondta, a TÁRKI előző napi jelentése megmutatta, hova juttatta a magyar társadalmat ez az "embertelen és kegyetlen gazdaságpolitika". Az elmúlt években a leggazdagabb 10 százalék jövedelmi helyzete javult, míg az alsó 10 százaléké romlott, és a szegénység jelentősen nőtt - fogalmazott Scheiring Gábor. Úgy folytatta: az elmúlt három évben Magyarországon az emberek elszegényedtek, és ma a társadalom majdnem fele szegénységben él; utóbbiak közel fele 25 év alatti. Meghaladja a 70 százalékot a szegénység az egykeresős családoknál, az általános iskolai végzettségűeknél, és 90 százalék feletti a roma társadalomban - sorolta.
    

Kérdésre azt mondta, a legfontosabb az lenne, hogy elzárják "a korrupciós sapokat", emellett olyan adórendszerre lenne szükség, aminek eredményeként a keresők 80 százaléka jobban járna.

2013. május 10., péntek