Szabó_Tímea_ételosztás_20141210
Megosztás
2014.12.10. |

 

Ételosztási akciót kezd a Párbeszéd Magyarországért (PM) Budapesten az emberi jogok világnapján - jelentette be Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a párt társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Közlése szerint az akció egész télen tart, minden hétvégén meleg ételt osztanak ki a város több kerületében az önkormányzati képviselőik és aktivistáik segítségével. Szerdán 80 adag ételt osztanak szét a rászorulók között.

Szabó Tímea azt mondta, a Fidesz-kormány működésének ideje alatt minden olyan csoport szegényebb lett, amelynek segítségre lenne szüksége, így a nagycsaládosok, a gyerekek, a hajléktalanok is, eközben pedig a "luxusvilla-jobboldal dőzsöl". Négymillió ember él a létminimum alatt, többszázezer gyerek éhezik, 5 ezren veszítik el évenként a lakásukat, és 1,5 millióan élnek lakhatási szegénységben - hangsúlyozta a független képviselő.

    A PM politikus kitért arra is, hogy több javaslatuk volt a parlamentben a helyzet megoldására, egyebek mellett a hajléktalan-ellátásra fordítandó összeg és a szociális támogatások növelése, a szociális bérlakás-szektor kiépítése, de ezeket a Fidesz elutasította.


2014. december 10. - MTI -