Megosztás
2016.7.18. |

Tavaly világbajnoki hatodik volt a magyar gyermekotthonok fociválogatottja, idén nincs pénzük arra, hogy kiutazzanak a vébére. A Párbeszéd Magyarországért felszólítja Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, hogy saját keretéből azonnal biztosítsa a hiányzó forrásokat!

 

Orbán Viktor focimániája miatt ebben az évtizedben legalább 220 milliárd forintot költenek közpénzből csak stadionokra. Az eszement pénzköltés mellett szép szólamokat is kapunk, legtöbbször az utánpótlás-nevelés támogatásáról, a tömegsportról és az egészséges életmód szerepéről a gyerekek fejlődésében.

 

Ehhez képest van egy tehetséges gyerekekből álló csapat, a gyermekotthonok fociválogatottja, akik hiába lettek tavaly hatodikok a számukra rendezett világversenyen, idén nem volt pénzük a kiutazásra sem. 370 000 forintot próbáltak összekalapozni, de sajnos a gyűjtés mai lezárásakor még mindig hiányzott 80 000 forint. Ez az összeg hét nagyságrenddel kisebb annál, amennyit a kormány 2020-ig elkölt csak stadionépítésekre.

 

Ha a Fidesz-kormány focira akar költeni, itt a remek alkalom: ennek a támogatásnak az értelmét senki nem fogja megkérdőjelezni, ellentétben a miniszterelnök falujában focira fordított több, mint tízmilliárd forinttal. Ezért a Párbeszéd Magyarországért felszólítja Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, hogy saját keretéből azonnal utalja át a hiányzó összeget az árva gyerekek csapatának!

 

Budapest, 2016. július 18.

Tordai Bence

a Párbeszéd Magyarországért szóvivője

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!