Megosztás
2015.1.1. |

Mától fizetőssé vált az M86-os gyorsforgalmi út Szeleste és Szombathely közötti szakasza, amellyel kapcsolatban több probléma is felvetődik. A PM szerint a mától életbe lépő útdíj közönséges sarc. Ilyen átláthatatlan és értelmetlen útdíj-rendszer nem létezik Európában.

 

A Fidesz helyi szervezete riogatásnak nevezte azt az ellenzéki felvetést, hogy 2015. január 1-től a 86-os út Szeleste-Szombathely közötti szakasza is fizetőssé válik. Ugyanezt cáfolta Hende Csaba is egy interjúban, a valóság ezzel szemben az, hogy ma hajnaltól az érintett szakasz csak útdíj fizetése mellett vehető igénybe.

 

Az eddigi ingyenes úthasználat ezentúl évi ötezer forint extra kiadást jelent. Ezentúl várható, hogy az eddig a 86-oson közlekedő autósok egy része nem fog megyekártyát váltani, inkább kerülő útvonalon, több településen áthaladva fog közlekedni. Az érintett települések lakói így megnövekedett lég- és zajszennyezést kapnak a nyakukba, pedig pont emiatt tehermentesítették a települések útjait.

 

Az Orbán-kormány és a Fidesz szombathelyi szervezete ismét presztízsberuházásokat támogat az emberek értelmetlen megsarcolásából. Felszólítjuk Vas megye fideszes képviselőit, hogy adjanak magyarázatot arra, hogy miért nem tudtak egy nappal az útdíj bevezetése előtt semmit a vas megyei 86-os út érintettségéről! Felszólítjuk Hende Csabát és a kormányt, hogy vonja vissza a ma bevezetett útdíjat!

 

Szombathely, 2015. január 1.

 

Szolga-Tőkés Levente,

a PM szombathelyi szervezetének elnöke