Megosztás
2014.6.7. |

Az Állami Számvevőszékhez fordul a pártszövetség egyes pártok kampányköltései miatt

 

Az Együtt-PM Szövetség felháborítónak tartja a kamupártok kamubeszámolóit, és az Állami Számvevőszékhez fordul. Gratulálunk a Fidesznek, hogy az általa írt választási törvény – különösen pedig a többes ajánlás bevezetése – lehetővé tette a kamupártoknak, hogy százmilliós nagyságrendben síbolják el az adófizetők pénzét!

 

A Hivatalos Értesítőben megjelent információk szerint az Új Magyarország Párt csaknem 63 millió forintot költött üzemanyag- és szállásköltségekre, míg reklámfilmre több mint 42 milliót fordítottak. Az Új Dimenzió Párt beszámolója szerint ők 65 milliót költöttek benzinre és hotelszámlára, míg reklámfilmjük 41 millióból készült el. A még nevét is mástól csenő Együtt 2014 Párt benzinre csaknem 60 milliót, míg reklámfilmre, és egyéb reklámanyagokra 23 milliót költöttek.

Felmerül a gyanú, hogy az említett költségek esetleg nem valósak, hiszen az említett fénymásolópártok nem készítettek kampányfilmeket, vagy ha igen, akkor azokat alaposan eldugták. Plakátjaikat is alig néhány helyen lehetett látni, aktivistáikkal pedig senki sem találkozott a kampány során.

Tűrhetetlen, hogy kamupártok kamuköltségekre szórják el százmilliós nagyságrendben az adófizetők pénzét! Az Együtt-PM Szövetség korábban már az Állami Számvevőszékhez fordult ezen pártok kampányköltéseivel kapcsolatban. Akkor az ÁSZ azt válaszolta, valószínűsítsük a jogsértést. Ezt most megtesszük, és ismételten a hatósághoz fordulunk a kamubeszámolók miatt.

 

Együtt-PM Szövetség

Budapest, 2014. június 7.