Párbeszéd Magyarországért
Megosztás
2017.5.15. |

A Párbeszéd szerint a reklámadó tervezett módosítása diszkriminatív, ellehetetleníti a független médiát és az Európai Bizottság is betiltotta, ezért a párt felszólítja a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőit, hogy ne szavazzák meg a törvénymódosítást.

Mint ismert, a reklámadóról szóló törvényt 2014-ben fogadta el az Országgyűlés, ám a súlyosan diszkriminatív intézkedés végrehajtását betiltotta az Európai Bizottság. A javaslat első változata 30, majd később 50 százalékos kulcsot szabott volna ki az RTL Klubra. A javaslat később 5,3 százalékos egységes kulcsra módosult, de 100 milliárdos bevétel alatt nem várt el fizetést, az Európai Bizottság ezt sem hagyta jóvá.

A kormány most egy újabb módosítással igyekszik ellehetetleníteni a magyar médiapiacot. A mostani módosítás eredetileg 9 százalékos egységes kulcsot írt volna elő, amit aztán a kormánypártok “nagyvonalúan” 7,5 százalékra módosítottak.

A Párbeszéd szerint a holnap szavazásra kerülő módosítás továbbra is diszkriminatív és a magyarországi független média ellehetetlenítését szolgálja. Miközben az iparág nyereségrátája 2-3 százalék, addig 7,5 százalékos adó mellett, a nem közpénzből finanszírozott sajtó nem lesz képes betölteni társadalmi funkcióját. 

A kormány célja nem más, mint hogy a propagandaminisztériumon keresztül, az állami hirdetésekből fenntartott lakájmédiának ne lehessen piaci alternatívája. A Párbeszéd szerint ez ellen minden valamire való jóérzésű képviselőnek tiltakoznia kell!

Budapest, 2017. május 15.
Párbeszéd Sajtó


Ismerd meg a 
Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/


Csatlakozz, mert tenni kell!