Megosztás
2021.9.13. |
Nem elég, hogy 17 milliárd forintért visszavásárolta az állam a vadászati kiállítás területét a magántulajdonostól, majd ráköltött 55 milliárdot a felújítására, még rengeteg közpénzből is bérlik a területet a Semjén-show-ra. Emellett vagyonokat költenek hirdetésre, miközben ingyenes utazással hozzák az iskolás csoportokat – amit „elfelejtettek” kitenni a honlapjukra, mintha szégyellnék, hogy csak így tudják növelni a nézőszámot.

A kikért bérleti szerződés dokumentumain számos fontosnak tűnő részletet kitakartak – elsősorban az ajánlott szolgáltatásokkal és a bérleti díjjal kapcsolatban –, de a bérleti díj pontos összege látszik: 1.546.116.00 forint + áfa. Az adatkikérés célja az volt, hogy fény derüljön a felesleges esemény rejtett költségeire.

Rendelkezésre álló információink szerint a Hungexpo területének tulajdonjogát az állam 2016-ban 17,3 milliárd forintos áron szerezte meg előnytelennek tűnő módon úgy, hogy az üzemeltetési jog maradt a külföldi tulajdonos által irányított Hungexpo Zrt.-nél. Közben kiderült, hogy a terület mégsem alkalmas a Semjén-féle kiállításra, ezért adófizetői pénzből ráköltöttek mintegy 55 milliárd forintot. Mint most kiderült, erre jön még rá a bérleti díj, azaz állami pénzből bérlik az állam által megvett és felújított területen zajló helyszínét.