Megosztás
2015.12.15. |

A Fidesz a trafikoknál már bevált módszert alkalmazza kaszinó-ügyben is. Először nemes célokra hivatkozva betiltja, aztán a haverokat helyzetbe hozva engedélyezi. A mai napon a Kocsis Máté vezette Józsefvárosban sürgősséggel fogadtak el egy rendeletet, amely a Vajna-féle kaszinót érintetlenül hagyja, de bármiféle konkurenciát betilt, épp a játékszenvedély káros hatásaira hivatkozva. A Párbeszéd Magyarországért (PM) különadót vetne ki a kaszinókra és az internetes sportfogadásra.

 

A „társadalmilag veszélyes” nyerőgépeket a Fidesz először betiltotta, majd pedig a saját haverjaiknak adtak kaszinómonopóliumot. Ma reggel, Kocsis Máté előterjesztésére elfogadta a Józsefvárosi Képviselő-testület a „Lex Vajna” rendeletet. Tegnap este sürgősséggel terjesztették be, ma délben pedig már hatályba is lép. A lényege, hogy Andy Vajna kerületi kaszinójának konkurenciáját a kerület 99 százalékát lefedő tilalmi övezetet létrehozva szorítják ki Józsefvárosból. Pedig a rendelet maga is így fogalmaz: „köztudomású, hogy a szerencsejáték milyen veszélyeket rejt magában.”

 

Amit szabad a Fidesz-haveroknak, azt nem szabad senki másnak?! A PM bekötné Andy Vajna és Szima Gábor kaszinóit a NAV-hoz, továbbá különadót vetne ki a kaszinókra és az internetes sportfogadásra, az így befolyó összegből pedig az egészségügyet és a szociális ágazatot támogatná.

 

Budapest, 2015. december 15.

Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő

 

 

Új. Bal. Zöld.