Megosztás
2015.1.15. |
Megtudtuk, hogy  Habony akiről sokan úgy vélik, hogy a Századvég Gazdaságkutató Zrt informális vezetője, a luxemburgi offshore paradicsomban működtet vállalkozást a Századvég tényleges vezetőjével Heim Péterrel közösen. 
 
Míg a kormányzati kommunikáció a tőke itthon tartását és a hazai adózás fontosságát hangsúlyozza, addig Habony Árpád és barátai Luxemburgban működtetnek vállalkozást. 
 
Közismert, hogy Luxemburgban leginkább adóelkerülés céljából szoktak céget nyitni. De természetesen bízunk benne, hogy ebben az esetben nem erről van szó. Könnyen lehet például, hogy Habony Árpád tehetségét olyan nagyra tartják Luxemburgban, hogy az ottani kormánynak is bedolgozik tanácsadóként.
 
Mi a magunk részéről, továbbra is maximális jóindulattal viszonyulunk Habony Árpádhoz, hiszen tudjuk, hogy milyen értékes tanácsokat szokott adni a miniszterelnöknek, és a legfelsőbb vezetőknek - ráadásul mint tudjuk mindezt ingyen - hiszen ugyebár nincs nyoma hogy akár a miniszterelnökség akár más alkalmazásába állnak.
 
Úgy hogy miután mi is féltjük jó hírét, a következő kérdésekben kérnék, hogy nyugtassa meg a közvéleményt.
 
 
1. Milyen üzleti tevékenységet folytattak Luxemburgban?
2. Kapott-e magyar állami megrendelést a Heim and Partners Capital Group?
3. Vannak-e Habony Árpádnak más offshore cégei?
4. Mint kormány kommunikáció egyik formálója, hogyan vélekedik offshore céget működéséről? 
5. Mennyire tartja problémának, hogy míg a kormány harcot hirdet a offshore cégek ellen, addig saját tanácsadói is ilyen cégeket alapítanak?
6. Miért nem itthon alapít céget?
7. Hogyan lehet az, hogy Habony Árpádnak nincs ismert munkahelye és egyik ismert cége sem termel bevételt?
 
 
Bízunk benne, hogy Habony Árpád minél előbb megnyugtató válaszokat ad ezekre a kérdésekre, hiszen - mint említettük - fontos, hogy egy ilyen befolyásos ember meg tudja őrizni a jó hírnevét.