átláthatóság
Megosztás
2014.11.20. |

A PM üdvözli és támogatja Horváth András és több, az antikorrupciós küzdelemben elismert személy részvételével létrejött civil kezdeményezést, az Antikorrupciós Szövetséget. A PM ígéretet tesz, hogy minden pártok felé irányuló kezdeményezésnek és elvárásnak eleget tesz, segíti az új civil kezdeményezést.

 

Az elmúlt negyedszázad kormányzati tevékenységeiben eltérő mértékben, de jelen volt a korrupció. Az elmúlt négy évben viszont a Fidesz rendszerszintűvé tette az állam kifosztását. A szakpolitikai döntések során az elsődleges szempont a közpénzen élősködő oligarcha-hálózat kiszolgálása és a közpénzfosztás volt.

 

A PM politikusai évek óta az antikorrupciós küzdelem élvonalában harcolnak, a parlamenten kívül és a Közgép udvarán éppúgy, mint amikor az Országgyűlés elé terjesztettük antikorrupciós csomagunkat. Javaslatokat tettünk az áfacsalások felszámolása és az adóhivatal átalakításra.

 

Önkormányzati képviselőink vállalták az ezaminimum.hu átláthatósági feltételeit és Karácsony Gergely polgármester kezdeményezésére Zugló önkormányzata el is fogadta a legszigorúbb átláthatósági rendeletet, valamint Jávor Benedek az Európai Parlamentben aktívan fellép a korrupció feltárása érdekében, és nemrég indította el antikorrupciós weboldalát, http://antikorrupcio.hu/ címen.

 

A PM szerint az antikorrupciós harcban megengedhetetlen a mellébeszélés és az értelmetlen titkosítás!

 

Budapest, 2014. november 20.

 

 

PM Sajtó