Megosztás
2016.12.20. |

Egy év alatt közel duplájára ugrott a szén-monoxid miatti halálozások száma. A kéményseprő-szakma bedarálása, az államosítás és a szakemberek elűzése miatt nem kérdés a Fidesz felelőssége. Az új agyrém: a szakember-hiányt gyorstalpalót végzett közmunkásokkal akarják pótolni.

Egy év alatt 9-ről 16-ra ugrott a szén-monoxid-mérgezésben meghalt emberek száma Magyarországon, és ha minden így megy tovább, további növekedés várható. A csendes gyilkos tettestársa a Fidesz: az ostoba és akarnok politikájuk eredményeként hatalmas, akár 40-50%-os munkaerőhiány mutatkozik a tapasztalt szakemberek terén.

A munkaerőhiányt gyorstalpalót végzett közmunkásokkal akarja felölteni a Fidesz, akik az 1+1 éves képzés helyett 3+3 hónap alatt kéne, hogy elsajátítsák a szakmát.
Egyértelmű, hogy a felelőtlen politika és a növekvő számú haláleset között direkt összefüggés van. A Fidesz-kormányt, ezen belül is a belügyminisztert, Pintér Sándort terheli a politikai felelősség vétlen emberek haláláért.

A Párbeszéd figyelmeztet: ha a kormány nem változtat a politikáján, az áldozatok száma továbbra is emelkedik majd. A belügyminisztertől várjuk a választ írásbeli kérdésünkre: mit fog tenni a kormány azért, hogy megállítsa a szénmonoxid-mérgezések számának aggasztó növekedését.
 
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!