Megosztás
2016.9.23. |

A Párbeszéd Magyarországért tüntetést szervez az október 2-i kvótareferendum délutánjára az Országház előtti Kossuth térre.  

 

    Szabó Tímea és Karácsony Gergely, az ellenzéki párt társelnökei pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az erőszakmentesség jegyében meghirdetett kezdeményezésükkel a kormány "gyűlöletkampányát" kívánják elutasítani, egyúttal kimutatva, hogy egy virágzó, békés és befogadó országot szeretnének létrehozni.

    A szervezők továbbra is azt tanácsolják a választóknak, hogy ne vegyenek részt a kvótareferendumon, mivel az szerintük csak egy ürügy a kormány kezében az emberek félelemben tartására. 

    Szabó Tímea úgy fogalmazott, a Fidesz kormányzás helyett mindenkit próbál egymás ellen ugrasztani és "hamis, hazug, gyűlöletkampányt folytat". Szerinte a kabinet állításával szemben valójában nincs napirenden kötelező betelepítés, Magyarországnak a jövőben - ahogy eddig is - mindössze 1200 ember menedékkérelmi eljárást kellene lefolytatnia.

    Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy a félelemkeltés helyett foglalkozzon inkább olyan valós problémákkal, mint a szegénység felszámolása, illetve az egészségügy és az oktatás rendbetétele.

    Karácsony Gergely tájékoztatása alapján a tüntetésen felszólal majd a médiában Bálint gazdaként ismert Bálint György, valamint ifjabb Bibó István és Kaltenbach Jenő volt ombudsman is.

 

Budapest, 2016. szeptember 23., péntek (MTI)

 

Igazold vissza a Facebook-eseményt, oszd és hívd meg rá a barátaidat!