Megosztás
2013.7.4.

Orbán Viktor kormányfő nem Magyarországért folytat szabadságharcot Brüsszel ellen, hanem saját hatalmáért harcol, az itt élők szabadsága ellenében!


Hétfőn az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért békés tüntetést tartott a Fidesz székház közelében, ahol a korrupció, a földlopás, a trafikmutyi és Simicska Lajos és cége zsebébe vándorolt milliárdok ellen tiltakoztak.

A demonstráción beszédet tartott a PM-től Szabó Rebeka és Jávor Benedek, az Együtt 2014-től pedig Kónya Péter és Bajnai Gordon is.

Szabó Rebeka: „Amikor a Fidesz a magyar föld és a magyar gazdák megvédéséről beszél, akkor nem egyszerűen hazudik, hanem a visszájára fordítja a valóságot: pontosan a jelenlegi kormánypárttól kellene megvédeni a földjeinket, a falvainkat és a magyar mezőgazdaságot.”

Jávor Benedek: "Olyan országban élünk, ahol az egykulcsos adóval tízezreket vesznek ki szegény családok zsebéből, ahol a hajléktalanok pénzbüntetést kapnak, ahol a családoknak nincs pénzük tankönyvekre miközben Simicska percenként 6000Ft-ot keres.

Bajnai Gordon: "Azt mondta a miniszterelnök a kampányban nagy titokban a külföldi nagyköveteknek: Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit csinálok. (...) Ön, miniszterelnök úr, trafiklopást és földrablást csinál. Ezek árulják el önt."

A tüntetés végén Juhász Péter felkérte a résztvevőket, hogy énekeljék el együtt a Himnuszt, azután pedig békésen, egymásra való figyelemmel hagyják el a helyszínt.