Megosztás
2015.12.20. |

Óriásplakátokkal és mellébeszéléssel bizonygatja a kormány a botrányos milánói pavilon sikerességét. Ezt az Emmi államtitkára válaszolta, Szabó Tímea írásbeli kérdésére adott válaszában. Rétvári Bence kifejtette azt is, hogy nem tartja indokoltnak a Párbeszéd Magyarországért (PM) által kezdeményezett ÁSZ vizsgálatot, a pavilon körüli botrányt pedig megalapozatlannak tartja.

 

Mint ismert a Párbeszéd Magyarországért írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán tárcavezetőhöz, hogy megtudja, ki hagyta jóvá a kínos, kudarcba fulladt milánói magyar részvételt istenítő 160 óriásplakát kihelyezését, és mennyibe kerültek a hazug reklámok az adófizetőknek.

Rétvári Bence válaszában azt közölte, hogy 160 óriásplakát került ki összesen 7.200.000 forint + ÁFA értékben. Arra a kérdésre, hogy a kormány kezdeményez-e ÁSZ vizsgálatot a kiállítás gyanús pénzügyei miatt, az Emmi államtitkára nem adott egyértelmű válasz.

A PM szerint a válasz, miszerint az ÁSZ a munkáját éves terv alapján végzi, továbbá minden a pavilont ért kritika csak „üres vádaskodás”, nem jelent mást, mint hogy a kormány nem hajlandó szembenézni a pavilon körüli zavaros ügyekkel.

A PM többször jelezte, hogy az ügyben csak egy ÁSZ vizsgálat tárhatná fel az esetleges szabálytalanságokat, ám ennek kezdeményezését az Országgyűlés korábban leszavazta. Azonban a kormány is kezdeményezhetne ÁSZ vizsgálatot, ám ettől Rétvári Bence államtitkár és a kormány többi tagja továbbra is elzárkózik. Szerintük teljesen rendben van minden a milánói pavilon és a túlárazott hazug plakátok körül.

 

Budapest, 2015. december 20.

Barabás Richárd

PM-szakszóvivő

 

Új. Bal. Zöld.