szabó_tímea
Megosztás
2016.1.24. |

Az ombudsman igazat adott a PM-nek a várpalotai közmunkások ügyében . A kormányhivatalhoz fordulunk, hogy megbizonyosodjunk róla, a várpalotai önkormányzat valóban véget vetett-e a közmunkások körüli embertelen körülményeknek. 

 

A PM korábban panasszal fordult az ombudsmanhoz, a várpalotai közmunkások embertelen körülményeinek tisztázása érdekében, mivel a közmunkások a városban nem kaptak, csak napi másfél liter, 30 fokos ivóvizet, nem volt tisztálkodási lehetőségük sem munkaruhájuk, miközben a napon szakmunkákat végeztettek velük. A hőségriadó alatt nem volt megfelelő hosszúságú szünet sem.  A közmunkások panaszukkal a település alpolgármesteréhez fordultak, aki válaszul írásbeli figyelmeztetésben részesítette őket.

 

A PM azt követően, hogy tudomására jutott ez a helyzet, az ombudsmanhoz fordult, aki vizsgálatot indított az ügyben és meg is állapította ezeket a hiányosságokat. Az illetékes hatóságok pedig kötelezték az önkormányzatot ezek megszüntetésére. A PM most a kormányhivatalhoz fordul, hogy megbizonyosodjunk, hogy az önkormányzat valóban véget vetett-e ezeknek a hiányosságoknak.

 

2016. január 24. Budapest

Szabó Tímea

a PM társelnöke, országgyűlési képviselő

Csóti Tamásné Molnár Margit

a PM várpalotai elnöke

 

Új. Bal. Zöld.