egy_százalék
Megosztás
2015.1.28. |

A Párbeszéd Magyarországért elfogadhatatlannak tartja az ügyészség azon álláspontját, miszerint a kormánynak jogában áll másra költeni a kimondottan egy adott céltevékenységre felajánlott 1%-os hozzájárulásokat. Ennek megoldására, az államháztartási törvény szigorítására, a PM törvényjavaslatot nyújt be.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk az ügyészség parlagfű ügyben kimondott azon álláspontját, miszerint a kormánynak jogában áll másra költeni a kimondottan egy adott céltevékenységre felajánlott 1%-os hozzájárulást.

 

Ki fog ezek után 1%-ot felajánlani, amikor a kormány a parlagfű irtás helyett a beérkezett anyagi hozzájárulásokat drága mobiltelefonokra, laptopokra, irodaszerekre, diplomatatáskákra és pogácsára költi, ahelyett hogy csökkentené hazánkban a pollenkoncentrációt. Nem elég probléma az adóhatóság teljes hitelvesztése, vezetőinek kitiltása az USA-ból, a végeláthatatlan mennyiségű korrupciós ügy, az ellenőrizetlen ÁFA és egyéb csalások, most már az 1%-os felajánlások sorsa is bizonytalan.

Ennek megoldására, az államháztartási törvény szigorítására a PM törvényjavaslatot nyújt be, hogy az adózók akarata maradéktalanul érvényesülhessen a jövőben.

 

Budapest, 2015. január 28.

 

Szabó Rebeka, elnökségi tag,

a PM szakpolitikusa