Megosztás
2015.5.16. |

Janiczak Dávid ózdi polgármester hamar bemutatta, hogy működik a Jobbik gyűlöletpolitikája a gyakorlatban. Az adatvédelmi biztos által is elítélt videós közmunkás-fenyítés után a Jobbik üdvöskéje az új lakásrendeletet is arra használja, hogy büntesse és elüldözze a szegényeket.

 

Janiczak azon dolgozik, hogy minél többeket lakoltasson ki és tegyen földönfutóvá. Akár néhány tízezer forintos hátralékkal is utcára tesznek törleszteni akaró családokat, akik az új rendelet értelmében soha többé nem is kaphatnak Ózdon állandó önkormányzati bérlakást. Jelenleg 30 család ellen folyik eljárás, többeket már ki is lakoltattak – köztük egy súlyosan beteg gyermekét nevelő anyát, aki mindössze 18 ezer forinttal tartozott.

 

Egyértelmű: a jobbikosok ki akarják üldözni a városból a szegényeket és a cigányokat.

 

Ózd kísérleti laboratórium. Itt láthatjuk, hova vezetne a gyűlöletpolitika országos szinten.

 

A PM szóvivője, Tordai Bence a helyszínen tájékozódott, és Sebestyén Nikolettával, a PM ózdi ügyvivőjével közös sajtótájékoztatójuk után vitába szálltak Janiczak Dáviddal is. A polgármester jól megtestesíti a Jobbik cukiságmázzal leöntött, de mélyen embertelen politikáját, amely nem megoldani, csak súlyosbítani és áthárítani képes a problémákat.

A PM az alapvető jogok biztosához és a kormányhivatalhoz fordul, hogy vizsgálják ki és számolják fel a törvénytelen és embertelen ózdi gyakorlatot.

 

Budapest, 2015. május 16.

 

Tordai Bence, a PM szóvivője