Megosztás
2016.7.19. |

A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz és felszólítja Török Márkot, mondjon le a jogtalanul betöltött EHÖK elnöki mandátumáról, a Szegedi Tudományegyetem vezetőit pedig arra kéri, távozzanak, amennyiben nem tudják hitelt érdemlően cáfolni a HÖK elnök korrupciós vádjait.

 

Mint ismert a SZTE EHÖK választmánya a felsőoktatási törvény négyéves mandátumkorlátozásával ellentétes módon választotta újra Török Márk korábbi EHÖK elnököt. A döntést az egyetem megsemmisítette az EMMI ajánlása alapján, ám amíg az esetleges jogorvoslati eljárás tart, addig Török Márk elnök maradhat. Az EHÖK elnököt közben az egyetem dékánjai lemondásra szólították fel, amelyre Török Márk a sajtóban a dékánokat érintő korrupciós vádakkal reagált.

 

A Párbeszéd Szegeden is elkötelezetten fog harcolni a korrupció felszámolásáért és az átláthatóságért. A mandátumát jogtalanul betöltő Török Márknak, és a korrupciós gyanúba keveredett vezetőknek egyaránt távozniuk kell a SZTE vezetéséből, ha a HÖK elnök vádjai igaznak bizonyulnak. Ha Török tud konkrét bűncselekményekről, akkor teljes körűen tárja fel a nyomozóhatóságok előtt, és vádaskodásait ne az egyetem vezetésének elhallgattatására használja fel.

 

Az ügy mielőbbi tisztázása érdekében a párt szegedi elnöke feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja alapján.

 

Szeged, 2016. július 19.

Szabó Zsolt

a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja

Dr. Kovács Tamás

a Párbeszéd Magyarországért szegedi elnöke

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!