Tordai Bence
Megosztás
2018.6.13. |

A 2019-es büdzsé az egy helyben járás költségvetése a Párbeszéd szerint. Az Orbán-kormány nem használja ki a nemzetközi gazdasági fellendülés adta lehetőséget, hogy befektessen az emberekbe, ehelyett továbbra is az ellopható közpénz mennyiségének maximalizálása vezérli.

Nem látszanak az érdemi előrelépés pénzügyi forrásai az egészségügyben, oktatásban, szociális rendszerben, miközben továbbra is van bőven pénz stadionépítésre, fideszpropagandára és luxuskormányzásra. És természetesen 2019-re is betervezett sok százmilliárdot a Fidesz arra, hogy azt kitalicskázzák a rendszerből.

A válság utáni felívelés és a pozitív nemzetközi környezet kivételes lehetőség, amivel a Fidesz nem képes élni. Miközben jól látják, hogy a hét bő után könnyen jöhet a hét szűk esztendő, mégsem készülnek fel jó gazda módjára.

A Párbeszéd szerint a mostani növekedés gyümölcseit egyenlően kellene elosztani, beton helyett az oktatásba kell befektetni, és meg kell erősíteni a szociális ellátórendszert, hogy jövőbarát, válságálló országot építsünk.

A Párbeszéd-frakciója hamarosan benyújtja költségvetési módosító indítványait, melyek a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt fémjelezte szociális demokrácia programját fordítják le a számok nyelvére. Meggyőződésünk, hogy 2019-ben is az emberekbe való befektetés, a nagyobb létbiztonság, az igazságosabb társadalom létrehozása lenne a közös boldogulásunk útja.

Budapest, 2018. június 13. 
Tordai Bence
a Párbeszéd frakció
országgyűlési képviselője

 

Csatlakozz!