Szabó Tímea
Megosztás
2017.5.13. |

Szabó Tímea a Párbeszéd országgyűlés képviselője hiába kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert, a kormány továbbra is ködösít arról, hogy mennyi tömegoszlató fegyvert kívánnak vásárolni a az Országgyűlési Őrség számára. 

Mint ismeretes, a minisztérium oldalán társadalmi vitára bocsájtott rendelettervezet alapján a jövőben az Országgyűlési Őrség számára különböző lőfegyvereket, elfogó hálót, gránátvetőket, gumibotokat és sokkolókat szereznek be. A rendelettervezettel kapcsolatban Szabó Tímea írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez. hogy megtudjuk: milyen mennyiségben és honnan kíván fegyvereket beszerezni a kormány, valamint, hogy mi indokolja mindezek beszerzését. Pintér Sándor írásbeli válaszában a feltett kérdésekre gyakorlatilag nem válaszolt, szerinte Kövér László mérlegelési joga, hogy miből mennyit kíván beszerezni.

A Párbeszéd szerint aggodalomra ad okot, a belügyminiszter és a házelnök ködösítenek, nem tudják, vagy ami még rosszabb, nem merik elárulni, hogy az Országgyűlési Őrségnek miért van szüksége mesterlövő puskára, gépkarabélyokra és gránátvetőkre. 

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a kért adatokat, és óvakodjon attól, hogy a beszerzendő fegyvereket békés tüntetők ellen fordítsák. 

Budapest, 2017. május 13.
Párbeszéd Sajtó

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/


Csatlakozz, mert tenni kell!