Megosztás
2015.8.7. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Magosz állami földek eladását célzó javaslata a valódi magyar gazdák elárulásának végső bizonyítéka, a Fidesz arcátlan földrablásának betetőzése.

 

Az elmúlt évek kormányzati földpolitikája botrányoktól volt hangos, mert valódi, komplex vidékfejlesztés helyett a Fidesz a saját klientúrája építésére használta a közvagyont jelentő földeket.

Legutóbb az Orbán-kormány által szándékosan tönkretett Kishantosi Ökogazdaság által indított perben hozott jogerős bírósági ítéletből derült ki, hogy a földjeiket érintő egyik pályázat nyertese még pályázni sem lett volna jogosult. Ez is bizonyítja, hogy a földpályázatok rendszere rossz, a földekhez számos esetben a kormány által szándékosan benne hagyott kiskapukon keresztül jutottak Fidesz-közeli érdekcsoportok.

Az egész nemzet számára stratégiai jelentőségű termőföld vagyont a visszaélésekkel teli, titkos földpályázatokon nyertes műkörmösöknek, állattartást csak hírből ismerő kóklereknek, Fidesz-közeli nagyvállalkozóknak tulajdonba adni olyan bűncselekmény, amely súlyosan veszélyezteti az egész ország élelmiszer ellátását is.

Ezért a PM a leghatározottabban tiltakozik ellene és minden létező fórumon meg is fogja támadni az intézkedést.

 

Budapest, 2015. augusztus 7.

Szabó Rebeka, szakpolitikus, a PM elnökségi tagja