Megosztás
2015.6.25. |

Döbbenetesen drága közvilágítási rendszereket vásároltak az önkormányzatok Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének a cégétől a Direkt 36 tényfeltáró írása szerint.  A Párbeszéd Magyarországért csalás miatt feljelentést tesz, és azonnali KEHI-vizsgálatot követel.

 

Hónapok óta tele van a sajtó azzal, hogy az önkormányzatok új, LED-es közvilágítási rendszereket vásárolnak Orbán vejének cégétől úgy, hogy a drága technológiát semmi sem indokolja, a települések pedig gyakran hatalmas adósságokba verik magukat a fölösleges beszerzés miatt. Az állandósult botrány miatt Tiborcz István állítólag már ki is szállt a vállalkozásból. A Direkt 36 most azt is kiderítette, hogy az érintett cég ráadásul jókora ártöbblettel dolgozott. Ugyanazért a lámpatestért a Tiborcz-cég 217 ezer forintot számlázott, ami másnál csak 139 ezer forintba került. A vastagon fogó ceruza nyomán az érintett önkormányzatok olykor tíz- vagy százmilliós többletkiadást is bevállaltak.

 

A PM a felháborító ügyben különösen nagy kárt okozó csalás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, és azonnali KEHI-vizsgálatot sürget. Reméljük, hogy a közpénzköltés mikéntje nemcsak akkor izgatja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, ha a norvég támogatást kapott civileket kell vegzálni, hanem a magyar és az uniós adófizetők pénzét költő Orbán-vő esetében is.

 

Budapest, 2015. június 25.

 

 

PM Sajtó