Tiborcz
Megosztás
2015.5.22. |
Igenis van értelme az igazság feltárásának.

Igenis van értelme a kitartó nyomásgyakorlásnak.

Igenis meg lehet állítani a gátlástalan harácsolást.

Mint ismert, az OPTEN céginformációs rendszer adatai szerint az Orbán Viktor veje tulajdonos volt a Green Investmenst Kft-tben, ám március végén törölték a kikötőt tulajdonló társaság tagjai közül. A cégnek és így Tiborcz Istvánnak már nincs tulajdonrésze a kikötőt üzemeltető Nyugat-medence Kikötőfejlesztő Kft.-ben.

A PM üdvözli, hogy Orbán veje ─ észlelve a keszthelyi kikötő-ügy tarthatatlanságát ─ kiszállt ebből a jogsértő üzletből.

A PM ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a meghátrálás nem változtat azon a tényen, hogy Tiborcz István eredetileg a jogszabályokat kijátszva jutott hozzá a keszthelyi kikötőhöz.

Mint ismert, Tiborcz és társai a keszthelyi kikötőt a pályáztatás megkerülésével szerezték meg. A PM szerint jogsértő kikötő-üzlet ügyében, Szabó Tímea társelnök korábban a helyi kormányhivatalhoz, majd az ügyészséghez, illetve az Állami Számvevőszékhez is fordult annak érdekében, hogy indítsanak vizsgálatot és érvénytelenítsék a jogsértő üzletet.

A PM folytatja a tényfeltáró munkáját, és továbbra is azon lesz, hogy leleplezze az Orbán-kormány etikátlan és korrupt üzleteit.


Budapest, 2015. május 22.
 

 

PM Sajtó