Szabó Tímea
Megosztás
2017.6.13. |

A Párbeszéd véleménye szerint előbb egy alapos társadalmi egyeztetést kellett volna lefolytatni a civiltörvényről és a parlamentnek csak ezt követően lett volna szabad szavaznia a jogszabályról.

    A párt társelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Helsinki Bizottság aggályaira hivatkozva azt mondta, hogy a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény a kormány társadalmi szervezetek elleni támadássorozatának a része. A jogszabály semmi mást nem szolgál, csak a kormány hatalmi céljait - tette hozzá Szabó Tímea. A független képviselő minimális jelentőségűnek nevezte, hogy a kabinet az indítvány egyes részeken puhított, mert úgy látta, hogy továbbra is megmarad a megbélyegzés, megmaradnak a szankciók.
    A törvény emellett sérti az egyesülési és a szólásszabadsághoz való jogot - jelentette ki. Az pedig a diszkrimináció tilalmába ütközik, hogy különbséget tesznek egyes szervezetek között, mert a jogszabály sem vallási, sem sportszervezetekre nem vonatkozik - tette hozzá.

 

Budapest, 2017. június 13., kedd (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!