Lokál
Megosztás
2018.11.16. |

A Párbeszéd arra szólította fel Tarlós István főpolgármestert, hogy vagy vonja vissza a Lokál nevű napilap terjesztési engedélyét, vagy biztosítsa, hogy a BKV területén és járművein megjelenhessenek a kormányétól eltérő álláspontok is.

    A párt szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a főpolgármester nem képes megvédeni a budapestieket "attól a propagandától", amivel Habony Árpád lapja, a Lokál nevű "fideszes propagandaújság elárasztotta őket". Barabás Richárd úgy fogalmazott: önmagában nem lenne baj egy ingyenesen terjesztett bulvárlap, de a Lokál egyoldalú politikai tájékoztatást ad.

    A politikust más témában kérdezték arról a rejtett kamerás felvételről, amin az Advocates Abroad nevű civil szervezet egyik munkatársa elmondja, megtanítják a menekülteknek, hogy mit mondjanak a hatósági interjúkon. Barabás Richárd azt felelte, hogy az Origo cikkeit nem szeretné kommentálni, mert a portál egy "propagandalap", ami egyértelműen a "kormány politikai színeinek megfelelően nyújt tájékoztatást". Újabb kérdésre sem akarta kommentálni az ügyet, amit azzal indokolt, hogy nem hallotta a hangfelvételt, az esetről csak az Origóban olvasott.

    A szóvivő hozzátette: ha valakinek van elszámolnivalója az illegális migráció ügyében, az Orbán Viktor miniszterelnök, aki útlevél nélkül "beengedte" Magyarországra a hazájában börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki volt macedón kormányfőt.

 

MTI

Csatlakozz!