Jávor Benedek
Megosztás
2018.1.8. |

"A Közbeszerzési Döntőbizottság jogellenesnek ítélte a tervezési munkák közbeszerzés nélküli odaítélését a Tér-Team Kft.-nek, 2,5 millió forint bírságot szabott ki és emellett a bírósághoz fordult, hogy az állapítsa meg a tervezői szerződések érvénytelenségét, és az ebből fakadó jogkövetkezmények kikényszerítését. Magyarán a főváros nem csak törvényt sértett, de új szerződéseket is kell kötnie. Az új szerződések esetén pedig a határozat szövege alapján alkalmazni kell a közbeszerzési törvényt, azaz jó eséllyel nem lehet egyszerűen gyorsan új szerződést kötni a Tér-Teammel, hanem közbeszerzést kell kiírni – ellenkező esetben ismételt eljárást kockáztat Tarlós István. 
A főpolgármester évek óta erőlteti a szakmailag megkérdőjelezhető, környezetpusztító és lakossági ellenállást szülő mobilgátat, de gyakorlatilag semmi sincs rendben a tervvel, új és új visszásságok kerülnek napvilágra. Még tavaly fordultam a tervezési szerződések jogszerűtlensége miatt a Közbeszerzési Hatósághoz, amely ősszel törvénytelenségeket tárt fel, és jogorvoslat érdekében a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult. A KDB mostani határozata egyfelől bizonyítja, hogy Tarlósék a törvénytelenségtől sem riadnak vissza, csak hogy néhány befektető érdekeit kiszolgálják, másfelől az is látszik, hogy ezt olyan otromba módon csinálják, hogy az még a magyar hatósági környezetben sem megy. 
Már számtalanszor elmondtam: Tarlós István jobban tenné, ha egy vitatott koncepció érdemi egyeztetés nélküli, törvénytelen erőltetése helyett végre visszatérne a startvonalra, és a Római-part árvízvédelmének ügyét megfelelő társadalmi egyeztetés mellett, az alternatívák megfelelő szakmai elemzésével oldaná meg. Még mindig nem késő, és számos további kínos pofontól óvná meg magát a főpolgármester, ha képes lenne visszavenni az hatalmi arroganciából." --- Jávor Benedek a Párbeszéd EP-képviselője

 

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!