Megosztás
2016.4.23. |

A főpolgármester 1500 fát vágatna ki a Római-parton; a Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint gigászi ingatlanmutyi lehet az oktalannak tűnő rombolás mögött.

 

Állítólag nincs még döntés a mobilgát nyomvonaláról, mégis: Tarlós István már halálra ítélte a fákat. A 3 milliárdos költségűre becsült gát a bejelentés szerint 10 milliárdba fáj az adófizetőknek.

Béres András, a PM III. kerületi képviselője a legutóbbi testületi ülésen több kérdést tett fel a Római-partra tervezett mobilgát-építéssel kapcsolatban. A válaszokból kiderült: a főpolgármester szerint is az elhanyagolt és szemetes partszakasz rendben tartása az általa vezetett főváros feladata lenne.

Megtudtuk azt is: az „üdülő és sportövezet jelleg” megtartása helyett – a gátépítés hírére – újabb nyaralónak álcázott luxuslakóparkok fejlesztése kezdődik el, kihasználva az építési moratórium feloldását. A gátépítéssel vaskos extraprofitra szert tevő ingatlanspekulánsok nyilvánvalóan állandó lakosoknak kínálják a „luxusnyaralókat”.

Adódik a kérdés: vajon Tarlós miért támogatja olyan elszántan a spekulánsokat, hogy bármilyen barbárságra, akár 1500 fa és a teljes partszakasz elpusztítására is képes érte.

A PM és a Római-part barátai megelégelték, hogy az 53 000 csillaghegyi és békásmegyeri lakos védelmére hivatkozva valójában a hullámtérre építkező, Fidesz-közeli nagybefektetők zsebét tömik ki, nem kímélve közpénzt, közérdeket és természeti értéket!

 

Budapest,  2016. április 23.

PM Sajtó

 

Párbeszéd: Veled!