Megosztás
2014.9.11. |

Dr. Falus Ferenc  főpolgármester-jelölt közleménye

 

 

A Fideszt mindenben kiszolgáló városvezetés, Tarlós Istvánnal az élén, megint bebizonyította, azon kívül, hogy közreműködött Budapest kirablásában, képtelen még a legegyszerűbb feladatokat is tisztességgel megoldani.

A többször is felavatott Várkert Bazár alatti Lánchíd utcát sok-sok hónap alatt sikerült úgy felújítani, hogy egy majd száz méter hosszú szakaszon nem fér el egymással szemben az itt normális esetben közlekedő 86-os busz. Az út túl keskeny. Ha a buszok itt találkoznak, akkor az egyiknek le kell húzódnia, vagy a bicikli sávba, vagy az esőelvezető árokba. Az előbbi felettébb balesetveszélyes, az utóbbi hamar tönkreteheti az utat.

Pedig csak egy jó colstok kellett volna. De elvitte az erőt, az energiát, hogy a Várkert Bazárt újra és újra megnyissák, mert azt gondolják, hogy látványberuházásokkal el lehet kábítani a budapestieket. De ebben is tévednek.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke azt javasolta, hogy esetleg járjon továbbra is a busz az eddigi elkerülő útján és akkor nincs baj.

Nekünk még egy ennél is jobb javaslatunk van. Október 12-én olyan városvezetést válasszon Budapest népe, amelyik nem presztízsberuházásokra szórja a pénzt, nem engedi, hogy Orbán Viktor elvegye a királyi várat az emberektől, megvédi a Városliget zöldfelületét, és olyan szakembereket alkalmaz, akik képesek kiszámolni, mennyi helyen fér el egy busz.

Budapest az én vezetésem alatt ilyen lesz.

 

 

Dr. Falus Ferenc, főpolgármester-jelölt

 

Budapest, 2014. szeptember 11.