Falus_Ferenc_portré
Megosztás
2014.8.18. |

Falus Ferenc szerint Tarlós István elismerte, hogy képtelen érvényesíteni a budapesti polgárok érdekeit! A baloldal közös főpolgármester-jelöltje felszólítja a városvezetőt, érje el, hogy a hármas metróvonal felújítása legalább részben uniós forrásból valósulhasson meg!

Tarlós István főpolgármester szerint 2016 végére csak a 3-as metró legkritikusabb szakaszai készülhetnek el. A városvezető Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatából kiderült, az ország egyik legforgalmasabb vasútvonalát, teljes egészében, legkorábban 2019-ben adhatják majd át.

 

Ez a nyilatkozat felér egy beismerő vallomással, ugyanakkor remek példa arra, hogy Tarlós István Budapest vezetőjeként képtelen a kormánynál hatékonyan érvényesíteni a fővárosi polgárok érdekeit. Felháborítónak tartom, hogy a főpolgármester a saját pártjával sem képes az eredményes egyeztetésre, ennek pedig félmilliónál is több fővárosi polgár issza meg a levét nap mint nap, amikor nem jutnak el a munkahelyükre, mert lerobban alattuk a metrószerelvény. A fideszes kormány és városvezetés ráadásul emberek életét teszi kockára, amikor halogatja a metrófelújítást.

Felszólítom Tarlós Istvánt, hogy képviselje a budapestiek érdekét a kormánynál! Érje el, hogy a hármas metróvonal felújítása legalább részben uniós forrásból valósulhasson meg, mert ez szolgálja mindannyiunk közös érdekét. És mindezt tegye meg azonnal, ne két év múlva! Ne kockáztassa a polgárok testi épségét!

 

Budapest, 2014. augusztus 18.

Falus Ferenc főpolgármester-jelölt