Megosztás
2015.2.23. |
Az ellenzéki pártok által támogatott civil jelölt veszprémi győzelme után esély van arra, hogy a soron következő időközi választáson tovább olvadjon a Fidesz többsége. Egy helyi civil jelölt győzelme utat nyitna a PM által követelt előrehozott választásokhoz is. Így nem kellene 2018-ig várni, hogy megszabaduljunk az Orbán-rendszertől.
 
A tapolcai körzet összetételét ismerve az ellenzéki győzelemhez valószínűleg arra volna szükség, hogy a demokratikus ellenzék által támogatott, de civil jelölt legyen a Fidesz kihívója. A veszprémi választás új helyzetet teremtett. Esély van az ellenzéki győzelemre, ha nem pártember indul a baloldalon, hanem egy olyan jelölt, aki a korrupt és kíméletlen rezsim elleni dühöt éppúgy képviselni tudja, mint a megújulás és az igazságos társadalom programját.
 
A PM ezért felhívást intéz a demokratikus ellenzéki pártokhoz: találjunk közösen egy ilyen jelöltet, bontsuk tovább a kétharmadot! Ha ez sikerül, az előrehozott választás elkerülhetetlenné válik, és nem kell 2018-ig várni, hogy megszabaduljunk a velejéig romlott Orbán-rezsimtől.
 
Budapest, 2015. február 23.
 
A Párbeszéd Magyarországért elnöksége