Barabás_Richárd
Megosztás
2015.9.4. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) részéről Barabás Richárd, a PM szakszóvivője együtt gyalogol a menekültekkel. A párt a jóérzésű emberek segítségét kéri, hiszen bebizonyosodott: az Orbán-kormányra nem számíthatunk a válsághelyzet kezelésében.

 

Ma a magyar kormányzat tehetetlenségét, aljasságát és a helyzet kilátástalanságát megelégelve több száz menekült indult el gyalog Németország felé. A Párbeszéd Magyarországért szerint a Fidesz-kormány szégyene, hogy 2015-ben, Magyarországon, Európában nem maradt más lehetőségük ezeknek a nehéz sorsú embereknek, mint hogy sok száz kilométert gyalogoljanak egy biztonságos élet, egy befogadó ország felé.

 

A Párbeszéd Magyarországért arra kéri a menet útvonalán élőket, hogy amennyiben tehetik, frissítővel, élelemmel, jó szóval segítsék a hosszú útra vállalkozó menekülteket. A PM a maga részéről mindent megtesz, hogy az ország több városában és immár a közutakon is fenyegető humanitárius katasztrófát megelőzzük.

 

De nem tudjuk eléggé hangsúlyozni: a menekült-krízis megoldása a kormány felelőssége, amely egyelőre bukásra áll válságkezelésből.

 

Barabás Richárd, a PM politikusa részt vesz a menekültek menetében, és Facebook-oldalán folyamatosan tudósít az eseményekről.

 

Budapest, 2015. szeptember 4.

 

PM Sajtó