Megosztás
2013.7.3.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a takarékszövetkezetek "államosításáról szóló" törvény célja "egy állami maffiabank létrehozása".
A párt képviseletében Scheiring Gábor szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a jogszabály nem a takarékszövetkezeti rendszert akarja megerősíteni, hanem arra irányul, hogy létrejöjjön egy "Orbán Viktorhoz hű oligarcha által vezetett maffiabank, amely ki tudja szolgálni ezt a maffiakormányzást".

A független honatya hozzátette, nem értik, hogy ha a törvényt a parlamentnek visszaküldő Áder János köztársasági elnöknek "fájt" a takarékszövetkezetek államosítása, akkor miért nem fájt, hogy a kormány "földönfutóvá tett" több tízezer gazdálkodót, illetve több tízezer trafikos vállalkozót.
A törvény elemi szinten sérti a jogbiztonságot és a tulajdonhoz való jogot – jelentette ki. Ha az Országgyűlés változatlan formában fogadja el újra a jogszabályt, akkor a PM Szabó Mátéhoz fordul, hogy az alapvető jogok biztosa kérje a törvény alkotmányossági felülvizsgálatát. Emellett konzultációra hívják a takarékszövetkezetek vezetőit, hogy mondják el a véleményüket és annak megfelelően nyújtanak be módosító javaslatokat – közölte.

Forrás: MTI