Megosztás
2014.8.6. |

Juhász Péter feljelentést tesz Szentgyörgyvölgyi Péter lakásvásárlásával kapcsolatban.

Az Együtt-PM feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Szentgyörgyvölgyi Péter fővárosi, V. kerületi fideszes polgármesterjelölt lakásvásárlásával kapcsolatban – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Juhász Péter társelnök.

Juhász Péter szerint vagy a csalás vagy a hűtlen kezelés, de mindenképpen bűncselekmény gyanúját veti fel az, hogy az V. kerületi alpolgármester csökkent értéken vásárolhatott lakást a kerületben úgy, hogy az eddigi információk szerint két értékbecslés is készült a lakásról, amelyek 8 millió forintos eltérést mutatnak.

A politikus további két bírósági eljárás kezdeményezéséről is beszámolt, mert elmondása szerint két közérdekű adatigénylésükre sem kaptak választ a kerülettől a témában. A többi közt arra is választ kértek ezekben, hogy Szentgyörgyvölgyi Gábor, aki a kerület tulajdonosi bizottságának tagja, részt vett-e a testvére ingatlanvásárlását érintő döntésben.

Juhász Péter arra szólította fel Rogán Antal fideszes polgármestert: számoljon el a belvárosi önkormányzat ingatlangazdálkodásával kapcsolatban.

 

(MTI alapján)