Megosztás
2015.9.24. |

Saját kormánya hazudtolja meg a Szijjártó Pétert, aki mindenáron folytatja diplomáciai ámokfutását: most épp az olasz külügyminiszterbe szállt bele páros lábbal. A Párbeszéd Magyarországért szerint Szijjártó a legkártékonyabb külügyminiszter az elmúlt negyedszázadban.


Szijjártó Péter a magyar külpolitikában normává tette a futsalos tempót: mindenhol ellenfeleket lát, és a focipályákon kívül vállalhatatlan stílusban szólogat be az európai vezetőknek. Tegnap éppen az olasz külügyminiszterbe kötött bele, teljesen megalapozatlanul.

 

Szijjártó szerint „az EU-ban továbbra is azokat az országokat támadják, amelyek betartják az uniós szabályokat, nevesítik a kihívásokat, és valódi válaszokat akarnak adni a népvándorlásra” – és mindezt Magyarországra érti. Szerinte a kormány „erejének megfeszítésével védi a schengeni határt, regisztrálja és ellátja a bevándorlókat”.

 

Mondja mindezt azok után, hogy a kormány elismerte: a horvát és az osztrák határ között regisztráció nélkül, folyamatosan szállítják át a menekülteket – de mindenki emlékszik még az ellátás nélkül hagyott ezrekre is a Keletinél, Röszkén és másutt az országban.

 

A Párbeszéd Magyarországért úgy látja: a folyamatos hazudozás és rugdalózás méltatlan Magyarország külügyminiszteréhez, ezért a kapitánynak villámgyorsan a kispadra kéne ültetnie Szijjártót.

 

Budapest, 2015. szeptember 24.

 

 

PM Sajtó