Szabó_Tímea_portré
Megosztás
2014.7.30. |

A KSH legfrissebb, megyékre vonatkozó adatai lesújtó képet mutatnak az ország állapotáról. Míg Budapesten, vagy Győr-Moson-Sopron megyében a legelőnyösebb helyzetben van az egy főre jutó átlagkereset, vagy a tízezer lakosra jutó épített lakás tekintetében, Borsod és Nógrád megye a leghátrányosabb helyzetű. Az Együtt-PM már többször felhívta a figyelmet arra, hogy az orbáni-politika az ország és a társadalom teljes kettészakadásához fog vezetni, aminek beláthatatlan következményei lehetnek, ezért azonnali megoldásokra van szükség!

 

Sokadszorra bizonyosodik be, hogy az orbáni büntetőpolitika nem vezet sehova: éhező gyermekek tízezrei, négymillió létminimum alatt élő ember, több tízezer hajléktalan. Közben a területi egyenlőtlenségek óriásira nőttek hazánkban, így ma már nem egyes települések, hanem egész térségek kezdenek szegénygettókká válni. Olyan hellyé, ahol nincs infrastruktúra, nincsenek vállalkozások, melyek képesek lennének felszívni a munkaerőt, nincsenek munkahelyek, nincsenek szolgáltatások: vagyis nincs semmijük ezeknek az embereknek.

 

Az Együtt-PM szerint mielőbb véget kell vetni ennek a helyzetnek. Uniós forrásokra építve komplex, programalapú fejlesztéseket kell végrehajtani a vállalkozás- és munkahelyhiányos térségekben, amelyek ötvözik a helyi kezdeményezéseket és az ágazati fejlesztéseket is. Nem tehetjük meg, hogy elengedjük az itt élők kezét, mert ezzel hazánk fennmaradását tesszük kockára!

 

Budapest, 2014. július 30.

 

Szabó Tímea

Az Együtt-PM társelnöke