Megosztás
2016.4.1. |

A Fidesz ismét túltolja a központosítás biciklijét: egy kudarc-sorozat betetőzéseként kezdi meg működését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. április elsején. A lopási lehetőségek és a hatalom koncentrálása helyett a kormánynak a szabályozói feladatát kéne ellátnia, azonban számos önkormányzat, így Budakeszi sem tartja be a szemétégetést tiltó rendeletet, ezért a PM-es Hegyesi Beáta jogi lépéseket tett.

 

Amióta a Fidesz 2011-ben hozzányúlt a hulladékkezelési rendszerhez, a szolgáltatás minősége és ezzel az emberi életminőség és a környezet állapota drasztikusan romlott. A rezsicsökkentés és a részleges államosítás hazavágta a szektort: közpénzből fizetendő veszteségeket, leamortizálódott eszközparkot és akadozó teljesítményt látunk mindenütt.

Mától még rosszabb lesz a helyzet: egy, a KLIK esetében már látványosan megbukott öszvér-modellt sikerült megalkotni: a munkát az eddigi cégek végzik el, de a pénzt a Fidesz-állam szedi be és osztja tovább, már ami marad belőle.

A „koordináció” helyett az államnak a szabályozás és a szabályok betartatása lenne a dolga. Más önkormányzatok mellett Budakeszi is – a vonatkozó rendelettel szembeszegülve – engedélyezi a zöldhulladék égetését ahelyett, hogy biztosítaná az elszállítását. A Párbeszéd Magyarországért (PM) helyi vezetője, Hegyesi Beáta ezért a rendelet megsemmisítését kezdeményezi a kormányhivatalnál és petíciót indít, hogy ne fulladjon füstbe a város.

 

Budapest, 2016. április 1.

Tordai Bence, a PM szóvivője és Hegyesi Beáta, a PM budakeszi csoportvezetője

 

Csatlakozz! - http://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank

Új. Bal. Zöld.