Orbán_kritika
Megosztás
2014.9.24.

Szégyenpadon Magyarország Orbán Viktor miatt

Barack Obama élesen bírálta hazánkat a civilek üldözése miatt

 

Az Együtt-PM Szövetség arra szólítja föl Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a civil szervezetek üldözését, és tegyen meg mindent Magyarország jó hírének visszaállítása érdekében!

Barack Obama amerikai elnök magyar idő szerint ma hajnalban mondott beszédében kemény kritikával illette a magyar kormányt. Az Egyesült Államok új külpolitikai irányvonaláról szóló elnöki tájékoztatón elhangzottak szerint az USA nemzetbiztonsági érdeke a civil szervezetek védelme világszerte. Barack Obama hat államot emelt ki, ahol a civil szervezeteket támadások érik, köztük hazánkat.

Az Amerikai Egyesült Államok hazánk egyik első számú stratégiai szövetségese. A rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy hivatalban lévő amerikai elnök nyíltan kritizálja Magyarországot. Ismét bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor elszigetelődött, a nyugati világ elfordult tőle. Ez hazánk nemzeti érdekeivel teljesen ellentétes.

Az Együtt-PM a kezdetektől kiállt a kormány által üldözött civil szervezetek mellett. Ismét kijelentjük: a részben a norvég támogatásokból működő civil szervezetek a demokrácia maradékát védik Magyarországon, többek között Orbán Viktortól is. Követeljük, hogy a kormány haladéktalanul szüntesse be az ellenük folyó hadjáratot!

Felszólítjuk Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy tegyen meg mindent Magyarország jó hírének visszaállítása érdekében, és kérjen bocsánatot a magyaroktól, amiért szégyenbe hozta őket!

 

Budapest, 2014. szeptember 24.

Együtt-PM Szövetség