Megosztás
2013.9.17.

Az Együtt-PM Facebook-oldalt indított, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetőihez és a karitatív szervezetekhez fordul a Nemzetközi Pető Intézet megmentésének érdekében -  jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Tímea.

A szövetség társelnöke azt mondta, habár hétfőn a parlamentben leszavazták javaslatát, amelyik 500 millió forintot juttatott volna az intézménynek, továbbra sem adják fel azt a céljukat, hogy megmentsék a Pető Intézetet, és ezért minden eszközzel harcolni fognak.


A független képviselő kijelentette: politikusként és anyaként sem tudja elfogadni, hogy amikor lenének források egy ilyen világhírű intézmény megmentésére, akkor a „stadionépítések kormánya” lemond a beteg gyermekekről.
Szabó Tímea bejelentette, hogy kedden Facebook-oldalt indítottak „Ne szűnjön meg a Pető Intézet” néven, amihez az első két órában közel háromezer támogató csatlakozott. 


A társelnök emellett levelet ír a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, akiktől azt kéri, hogy közösen támogassák ezt az ügyet. Harmadik lépésként megkeresik a karitatív szervezeteket is, hogy rendezzenek olyan gyűjtést, amelyet a nagy természeti katasztrófák idején is szoktak - közölte.

 

Forrás:MTI

 

2013.09.17